Toimeentulotuki Suomessa, Toimeentulotuki, Toimeentulotuen saajana Suomessa, Opas

Toimeentulotuki Suomessa

Webmaster! Lisää sivustosi kävijämääriä ja tunnettuutta
- liity Bannerinvaihto.fi -mainosverkkoon!

Toimeentulotuki Suomessa
 

Kunnat eivät piittaa
toimeentulotuen viiveistä

STT 27.7.2010

Kunnat eivät piittaa toimeentulotuen määräajoista. Valvontaviranomaiselta lähti jo keväällä ukaasi, jossa muistutettiin määräaikojen noudattamisesta loma-aikoinakin, mutta tästä huolimatta niitä on laiminlyöty laajasti.

Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto Valvira ryhtyykin valmistelemaan koko maahan tiukempaa, yhtenäistä valvontaohjelmaa. Siinä määritellään muun muassa, miten määräaikojen noudattamista seurataan sekä kynnys, jonka ylittäminen johtaa uhkasakkoihin.

* * *

Tämäkö uutinen? Ainakin se uutisoitiin lähes joka mediassa. Uutisena asiaa ei voi pitää vaan maahan muodostuneena "maan tapana".

Tällainen lainvastainen toiminta on kunnille mahdollista koska yleensä uhkasakkoja ei anneta, eikä ainakaan maksateta.

Lisäksi on niin, että sen paremmin kunnan viranhaltijoilla kuin luottamushenkilöilläkään ei ole käytännössä lainkaan vastuuta siitä miten kunta toimii.

Laki sallii niin luottamus- kuin virkamiestenkin tuomitsemisen käräjäoikeuksissa kun lakia ei noudateta, mutta siihen ei Suomessa haluta mennä. Katsotaan, että jos luottamushenkilö, tai viranhaltija, joutuisi ottamaan vastuun siitä, että ei hoida tehtäviään niin, että kunta voisi noudattaa lakia, niin ei meillä kohta olisi henkilöitä jotka suostuisivat töihin kuntiin. Vastuuta ei siis ole odotettavissakaan.

Asiaan liittyvät adressit: (klikkaa ja allekirjoita)
-Viivästyskorko toimeentulotukeen.
-Virkarikoksista tuomittava rangaistuksiin.